Sissel Sørhøy fikk årets hederspris.

HåndballFORUM er en årlig samling med god balanse mellom faglig innhold, lokalt engasjement, sosialt samvær og en mulighet til å skryte av klubber og enkeltpersoner som fortjener det! 

På årets samling fikk vår egen Sissel Sørhøy årets hederspris. Sissel har i en årrekke vært en utrolig stor bidragsyter for håndballen i Terråk IL, og det er takket være henne at håndballen står så sterkt som den gjør.

Terråk IL ønsker å gratulere Sissel med en vel fortjent utmerkelse på årets håndballFORUM.

Foto: handball.no

Juryen sin begrunnelse er:

«Denne prisen deles ikke nødvendigvis ut hvert år, men akkurat i år passer det
utmerket, fordi:

Denne personen etablerte lokalt håndballag allerede i 1976, mer enn 40 år siden. Fra dag én har vedkommende vært oppmann, trener og aktiv spiller. Dette i tillegg til full jobb og familie.

I alle disse årene har den som omtales tatt på seg ansvaret for logistikk rundt kontakt med regionen, transport, trening og det praktiske rundt kampaktiviteten,
til og med sørget for å skaffe seg sertifikat for minibuss og kjørte selv lagene rundt i regionen.  Dette ble gjort uten å være opptatt av kampresultater. Målet har vært at unge utøvere skal finne glede med håndballen og utvikle seg videre. Lagene i den lokale klubben har i 43 år trent i en gymsal, på størrelse med ¼ håndballbane, uten at det har vært til hinder for utvikling av lag og spillere. 

Hovedinntektskilden til håndballgruppa har vært, og er, å koke lapskaus under den årlige Nordlandsbåtregattaen. Det innebærer ca. 300 liter lapskaus pr. år i de siste 35 årene! Over 10 000 liter lapskaus er fortært. Foreldre og aktive barn deltar villig, men én har selvfølgelig vært primus motor hele denne tiden. Det handler om innkjøp av råvarer i god tid, gjerne på tilbud. Salter, koker og tar vare på kraft og kjøtt. Handler inn poteter og grønnsaker. Sørger for store kasseroller og lokale for koking, slik at alle andre som hjelper til kommer til «dekket bord» når selve lapskausen skal kokes. 

Håndballaget hadde fram til 1994 Rørvikhallen som hjemmebane. Det innebar 77 km på veien inkludert ferge, tur-retur. Fra 1994 har Nærøyhallen på Kolvereid vært hjemmearena, men i år får Bindal endelig egen hall etter utallige år med venting. 

Vi er alle spente på om hallen oppkalles etter vår 72årige håndballmor, akkurat slik det tidligere omtalte minibussen; «SISSEL»»

Del dette